söndag 11 september 2011

Cake Pops

3-års kalas här i helgen och tänkte att det var ett bra tillfälle att prova att göra cake pops, eller kakklubbor som jag kallade dem för barnen som undrade vad det var. Kul inslag på just barnkalas fast de vuxna verkade gilla den också.

Cake pops färdiga för servering.

För att göra dessa behöver du:
Sockerkaka eller motsv. (jag använde rester av chokladkakan jag bakade helgen innan)
Nutella
Choklad
Strössel
Grillpinnar 

Smula sönder kakan och blanda i Nutella lite i taget. När du kan rulla smeten till bollar som håller ihop är blandningen färdig. Smält lite av chokladen och doppa grillpinnarna i detta innan de trycks ner i bollarna (detta gör att pinnarna sitter fast bättre i bollarna). Ställ in klubborna i kylen så att de stelnar ihop ordentligt. 

 Rullade bollar med grillpinnarna intryckta. 

Smält chokladen och rulla bollarna i chokladen. Hjälp till med en sked för att få önskad tjocklek på chokladen. Använder man vit choklad kan denna färgas med hushållsfärg i samband med smältningen. Dekorera klubban genom att doppa eller rulla den i lite strössel. 

 Klubban rullad i choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar