onsdag 17 augusti 2011

Vaniljglasyr!

250g florsocker, siktat
80g smör, rumsvarmt
0,25 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver

Vispa ihop florsocker med smör till grynig massa. Häll i vaniljsocker och sedan mjölken lite i taget i socker och smörblandningen. Vispa under tiden lite försiktigt och när all mjök är ihälld höjer du hastigheten på vispen. Vispa tills du fått en lätt och fluffig glasyr. Ju längre man vispar desto fluffigare glasyr. Vill man ha lite färg i går det bra. Blanda i lite i taget så att det blir lagom mycket färgat.

Passar bra som topping på cupcakes av alla slag.   

4 kommentarer:

  1. Hej! Jag provade denna glasyr på en chokladkaka och den blev verkligen jättegod!! Så tack så mycket för att du delar med dig av dina recept! :D

    SvaraRadera
  2. Tack! Vad kul att du gillade den. Alltid lika trevligt med positiv feedback!

    SvaraRadera
  3. Ska man smälta smöret?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, du skall inte smälta smöret. Använd rumsvarmt smör, och blanda ner florsockret lite i taget. Man får vispa lite försiktigt i början tills allt blandar sig. Jag brukar använda elvispen men man kan använda en gaffel i början för att trycka ut smöret lite. Lycka till!

      Radera