lördag 13 augusti 2011

Marängsmörkräm

Blev sugen på att prova på marängsmörkräm, efter att jag fick smaka detta av min tårtbakande vän Agnes. Använde mig av ett recept från Leilas "A piece of cake". Det var reletivt lätt att göra och är inte riktigt lika sött som vanlig smörkräm.  

4 äggvitor
3 dl strösocker
Saft av 1 citron
350 - 400 g mjukt smör
Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri skål. Vispa massan kraftigt över ett kokande vattenbad tills marängen tjocknat och sockret smällt. När märngen når ca 65° är det färdigt. Ta bort smeten från värmen och fortsätt vispa med hög hastighet tills marängen svalnat. Klicka i smöret i omgångar under långsam vispning. Om smeten är för varm smälter smöret och det blir bara soppa av allt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar