tisdag 30 augusti 2011

Fluff!

Fluff är grädde som blandats med smält choklad. Det blir en enklare variant på mousse och det enda man måste tänka på är att grädden absolut inte får koka. Helst bör man göra smeten kvällen innan den skall användas eftersom den måste bli helt kall innan man kan vispa den.

Man gör fluff genom att smälta 200 g choklad och blanda med 2 dl ovispad grädde. Detta går att göra i en kastrull men man måste passa hela tiden  och röra om så att det inte börjar koka. När allt är blandat ställer man in smeten i kylen. När smeten är helt kall, vilket tar ca 6 h i kylen, vispas smeten fluffig med elvisp. Fluff fungerar jätte bra som fyllning i tårta, men också som efterrätt, precis som den är.

Fluff går att göra med alla möjliga smaker. Allt man kan smälta i en kastrull går att blanda med grädden, tex Ahlgrensbilar, gele och skumgodis. Om man använder annat godis än choklad skall man ta lite mindre mängd av godiset. Även med choklad går att variera massor genom att använda tex Toblerone, Japp, Dumle eller Polly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar