torsdag 21 april 2011

Chokladcupcakes

12 Saftiga cupcakes med härlig chokladsmak! Receptet kommer från Hummingbird Bakery i London.

100 g mjöl (1 1/2 dl)
20 g kakao (3 msk)
140 g strösocker (1 1/2 dl)
1 1/2 tsk bakpulver
40 g smör
lite salt (om smöret är osaltat ta lite mer)
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk vaniljpulver

Värm ugnen till 175°C.

Blanda ihop mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör med elvisp (låg hastighet) tills smeten blivit grynig i konsistensen.

Vispa ihop mjölk, ägg och vanilj i en kanna. Häll långsamt i hälften av äggblandningen i mjölblandningen medan du vispar. Vispa ihop med hög hastighet tills smeten är slät. Tillsätt resten av äggblandningen och fortsätt att vispa tills smeten är slät utan att överarbeta den.

Skeda upp smeten i pappersformar till 2/3 och grädda i ugn 20-25 min.
När cupcaksen kallnat kan du glasera dem med choklad-, vanilj- eller färskostglasyr. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar