tisdag 31 juli 2012

Chokladmaränger

Det ser ju så smarrigt ut med chokladmarränger tycker jag. När vi gjorde bearnaisesås hemma i helgen fick jag några äggvitor över och tänkte att det var ett bra tillfälle att prova på att göra egna. Väldigt enkelt måste jag säga och de blev jätte goda.


3 äggvitor
0,5  + 2 dl socker
100 g mörk choklad

Smält chokladen. Vipsa äggvitorna med 0,5 dl socker till fluffigt skum. Viktigt att bunken och visparna är rena och torra. Tillsätt 2 dl socker till och fortsätt att vispa tills smeten är fast och man kan forma den utan att den flyter ut. Ringla chokladen över marängsmeten. Se till att få med både choklad och marängsmet när smeten tas ur bunken. Blandar man runt chokladen i smeten blir det bara brunt och inte randigt. Klicka ut maränger i valfri storlek på bakplåtspapper. Jag fick ut ca 15 maränger men det går ju att göra större också (eller mindre). Grädda i 175° i ca 1,5 h. Marängerna kan stå kvar på eftervärmen ett tag till om man vill ha dem riktigt spröda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar