måndag 11 juli 2011

Orrbergakakan - Sommarens bästa recept!

Jag kallar den Orrbergakaka eftesom vi ofta gör den när vi är i sommarstugan som kallas Orrberga. Ser inte mycket ut för världen men är super god. Det bästa förutom smaken är att den är otroligt enkel att göra och det det går snabbt som attan. Funkar mycket bra att slänga ihop om man får oväntat fika besök.



100 g Smör (normal saltat)
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
mandelspån

Smält smöret. Rör ihop ägg med socker. Blanda i mjölet och tillsist smöret. Häll smeten i en smord och "bröad" form. (Jag brukar använda mjöl eller endast smörja med smör. Går lika bra) Strö över mandelspån. Grädda på 175° i ugnen i 12-15 min. 

Kakan blir ganska tunn eftersom det inte är något bakpulver i. Har man inte mandelspån, kan man använda hackad mandel (som jag gjort här), russin eller kokos. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar