söndag 12 juni 2011

Hallonmousse

Detta recept på hallonmousse blir riktigt bra som fyllning i tårta. En sats räcker till ungefär två lager om tårtan är ca 20 cm i diameter. Naturligtvis funkar det jätte bra även som efterrätt. Bara att fylla upp moussen i små portionsskålar innan de ställs in i kylen.

5 gelatinblad
400g färska el. frysta hallon
2 msk citronsaft
3 dl florsocker
2 äggvitor
2 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen (ca 1 dl vatten) och smält dem på svag värme. Rör om lite försiktigt så att det inte klumpar sig.
Mixa hallonen. Vispa ihop hallonpurén, citrosaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning.
Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner alltsammans i hallonpurén. Låt kallna några timmar i en bunke i kylen.
Tips!! se till att hallonen inte är kalla för då kan gelatinet klumpa sig...blir inte så bra då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar