söndag 2 december 2012

Saffranskaka - prisbelönt

En av mina återkommande julfavoriter, saffranskakan. En saftig och god sockerkaka med saffrans smak. En bra bjudkaka till adventsfikat!

Det är ett bra betyg när det inte bli så mycket kvar !

Receptet kommer från "Sju sorters kakor" (Ica bokförlag)

200 g smör
1 pkt saffran (0,5 g)
(sockerbit)
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(florsocker)

Sätt ugnen på 175° C. Smörj och bröa en form (ca 24 cm i diameter). Smält smör och låt det svalna lite. Stöt saffran tillsammans med sockerbiten. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Blanda bakpulver med mjöl och sikta ner detta i smeten. Blanda ihop och häll hela smeten i formen. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 min. Låt kakan svalan lite innen den tas ut ut formen. Sikta florsocker över innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar