söndag 16 september 2012

Spiderman tårta

Barnkalas förra helgen. 11 stycken fyraåringar invaderade huset under två timmar och efter kalaset satt vi utmattade och undrade vilken orkan det var som dragit förbi =)   Skämt åsido, det gick jätte bra utan varken bråk eller incidenter. 


Spindelmannentårta var beställt av sonen till kalaset och innehöll grädde med hallon i det ena lagret och obojgrädde i det andra. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste. Nätet på Spindelmannen målade jag med svart hushållsfärg med hjälp av en vanlig smal pensel. Gick väldigt smidigt. Färgen hade konsistens av karamellfärg så det var bara att måla på, men om man använder färgpasta kan man blanda ut färgen med en droppe vatten.

2 kommentarer:

  1. Var hittade du svart hushållsfärg?
    //Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monica,
      Den färgen jag använder har jag köpt på Panduro för något år sedan. Panduro har ju nu satsat på bakprodukter så den finns säkert kvar i sortimentet. Vill man ha svart marsipan eller sugarpaste rekommenderar jag att köpa fabriksfärgad sugerpaste eftersom det är jätte svårt, i princip omöjligt, att färga själv. Den får en konstig färg av grå-lila.

      mvh Annika

      Radera