En av mina återkommande julfavoriter, saffranskakan. En saftig och god sockerkaka med saffrans smak. En bra bjudkaka till adventsfikat!
Det är ett bra betyg när det inte bli så mycket kvar ! |
Receptet kommer från "Sju sorters kakor" (Ica bokförlag)
200 g smör
1 pkt saffran (0,5 g)
(sockerbit)
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(florsocker)
Sätt ugnen på 175° C. Smörj och bröa en form (ca 24 cm i diameter). Smält smör och låt det svalna lite. Stöt saffran tillsammans med sockerbiten. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Blanda bakpulver med mjöl och sikta ner detta i smeten. Blanda ihop och häll hela smeten i formen. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 min. Låt kakan svalan lite innen den tas ut ut formen. Sikta florsocker över innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar