torsdag 20 september 2012

Pimp my cake

Jag är med och tävlar i "Pimp my tårta" och jag skulle bli jätte glad om du vill rösta på mina två bidrag. Om du skriver en motivering kan du vinna tårtor från Almondy, men det är frivilligt.

Klicka på länken för att rösta på korallrevet:



och på den här länken för att rösta på Hawaii cake


måndag 17 september 2012

Ta med en kaka till kräftskivan...

...stod det på inbjudan. Lördagens kräftskiva måste väl varit säsongens sista och fömodligen även årets sista "sitta ute-kväll". Trevligt som attan var det i alla fall, trots att två Göteborgare gjorde sitt bästa med att fylla uteplatsen med surströmmingsodör ;) Min uppgift att ta med en kaka till kaffet uppskattades dock av alla!


Mjuk chokladkaka med chokladglasyr blev det denna gång. Jag bakade kakan enligt 28 cm receptet och delade den i tre lager, amen tyckte att det räckte med två bottnar. Jag gjorde dubbel sats glasyr och bredde ett tunt lager mellan bottnarna och resten runt om och ovanpå.  Kräftan är formad på frihand i sugarpaste. 

söndag 16 september 2012

Spiderman tårta

Barnkalas förra helgen. 11 stycken fyraåringar invaderade huset under två timmar och efter kalaset satt vi utmattade och undrade vilken orkan det var som dragit förbi =)   Skämt åsido, det gick jätte bra utan varken bråk eller incidenter. 


Spindelmannentårta var beställt av sonen till kalaset och innehöll grädde med hallon i det ena lagret och obojgrädde i det andra. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste. Nätet på Spindelmannen målade jag med svart hushållsfärg med hjälp av en vanlig smal pensel. Gick väldigt smidigt. Färgen hade konsistens av karamellfärg så det var bara att måla på, men om man använder färgpasta kan man blanda ut färgen med en droppe vatten.

söndag 2 september 2012

Finn McMissile och Blixten McQueentårta

Födelsedagsfirandet av yngste sonen inleddes i dag med familjen. Finn McMissile och Blixten McQueen står båda högt upp på sonens idollista så önskan om vilken sorts tårtan han önskade sig var inte så förvånande. 


Tårtan är en klassisk princesstårta, ljusa tårtbottnar, vaniljkräm och grädde. Täckt och dekorerad med sugarpaste. Bilarna är från leksakslådan (ja, jag genade lite denna gången ;)